Nowe połączenia smakowe w Restauracji George Sand

W październiku Restauracja George Sand wprowadziła nowe menu. Szef Kuchni Mariusz Pietrzak oraz Szef Kreatywny Jakub Budnik proponują nowe dania i ciekawe połączenia smakowe.
Szefowie Kuchni tworząc nowe menu inspirowali się kuchnią francuską i śródziemnomorską, ale nie zapomnieli również o tradycyjnych daniach kuchni polskiej, do których dodali wiele nowoczesnych akcentów z kuchni Fusion. W menu znajdziemy m.in.: ręcznie siekany tatar z polędwicy wołowej podawany z jajkiem przepiórczym, marynatami, anchois i czerwonym kawiorem, krem z borowików aromatyzowany żubrówką i tymiankiem z dodatkiem pianki truflowej czy też pieczoną kaczkę macerowaną w pomarańczach i winnych jabłkach z szafranową gruszką faszerowaną żurawiną w asyście buraczanych gnocchi na winno-korzennym sosie. Pojawiły się nowe produkty takie jak: krewetki królewskie i krewetki Black Tiger oraz świeże ryby: pstrąg potokowy, sola lemon i sandacz.
Goście restauracyjni będą mogli zasmakować najwyższej jakości sezonowych warzyw i grzybów, aromatycznych ziół i jadalnych kwiatów. Nowe pozycje w karcie to m.in.: francuski quiche lorraine na blanszowanej cukinii z młodymi kiełkami i dodatkiem sosu balsamicznego, sandacz gotowany w białym winie podawany na risotto z selera wędzonego w asyście blanszowanych warzyw i sosu maślanego z dodatkiem muli, risotto z pieczoną dynią z dodatkiem świeżej szałwii, rukoli i limonki. W nowym menu znajdziemy także propozycje dań typowo wegetariańskich.
"Restauracja George Sand inauguruje jesienny sezon wyjątkowo intrygującym i pełnym unikalnych połączeń smakowych menu." – podkreśla Mariusz Pietrzak.
Powrót do listy