MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel, Ożarów Mazowiecki
Powrót do listy

„Jak być artystą i nie zwariować” – literacki wieczór z Natalią Zakolską i Tomaszem Kotem w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel****

„Jak być artystą i nie zwariować” – literacki wieczór z Natalią Zakolską  i Tomaszem Kotem w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel****

18 września 2025 w Hotelu Mazurkas**** odbyło się kolejne spotkanie z cyklu „Mazurkas po godzinach”, tym razem pod hasłem „Sztuka bycia w świecie artystów”. Wieczór poprowadziła Dagmara Chmielewska, a gośćmi specjalnymi byli aktor Tomasz Kot oraz trenerka mentalna Natalia Zakolska – autorka książki „Męski punkt widzenia. Jak być artystą i nie zwariować?”, która stała się osią rozmowy.

Natalia Zakolska przybliżyła kulisy powstawania swojej książki i pracy coachingowej, podkreślając znaczenie świadomego zarządzania emocjami. Tomasz Kot podzielił się kulisami swojej pracy, a zwłaszcza przygotowaniami do pracy na planie „Bogowie” czy „Skazany na bluesa”. Rozmowę o wyzwaniach i blaskach życia artystycznego, sposobach radzenia sobie z presją i oczekiwaniami oraz poszukiwaniu równowagi między byciem artystą a codziennością przeplatały akcenty muzyczne w wykonaniu trzech wokalistek tworzących zespół Singin’ Birds.

Po części oficjalnej uczestnicy spotkania mieli czas na networking oraz prawdziwie jesienną ucztę przygotowaną specjalnie na tę okazję przez Szefów Kuchni MCC Mazurkas & Mazurkas Catering 360° Michała i Jakuba Budników. Na bufetach i stacjach live cooking królowały dania z darów lasu – grzyby i dziczyzna. Goście mogli spróbować m.in.: świeżo grillowanego combra z jelenia w jałowcowej marynacie, aromatycznego risotto z grzybami leśnymi i parmezanem czy szaszłyków z polędwiczek sarny i wędzonych śliwek z sosem rozmarynowym.

Spotkanie „Mazurkas po godzinach” ponownie okazało się przestrzenią inspirujących rozmów, niezapomnianych wrażeń artystycznych i kulinarnych oraz okazją do budowania relacji w wyjątkowej atmosferze. „Poprzednie spotkanie z cyklu „Mazurkas po godzinach” udowodniło, jak wszechstronnie można wykorzystać nasz teren zielony – doskonały na letnie konferencje, eventy integracyjne czy plenerowe prezentacje. Wraz z nadejściem jesieni zaprosiliśmy gości do wnętrz, aby mogli przekonać się, jak równie efektownie nasze przestrzenie wspierają realizację jesiennych wydarzeń.
Największa sala – Zeus – została tym razem zaprezentowana w zmodyfikowanej aranżacji: 2/3 przestrzeni przeznaczyliśmy na główne wydarzenie, podczas gdy w pozostałej części odbywało się równolegle inne spotkanie. Równocześnie kilka mniejszych sal hotelowych zaaranżowanych było na treningi taneczne, co pokazało pełną elastyczność obiektu i możliwość prowadzenia wielu, zupełnie różnych aktywności w jednym czasie. Takie rozwiązania nie tylko potwierdzają multifunkcjonalność i różnorodność naszych sal – od kameralnych warsztatów, przez koncerty i imprezy okolicznościowe, aż po duże konferencje – ale też pokazują, że dzięki kompleksowej koordynacji naszego doświadczonego zespołu każdy element wydarzenia jest spójnie zaplanowany i perfekcyjnie zrealizowany
.” – komentuje Magdalena Szymajda Manager Działu Sprzedaży MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Cateringu Mazurkas 360 °

Powrót do listy

Newsletter

MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel Sp. z o.o. zarejestrowana w Ożarowie Mazowieckim 05-850 przy ul. Poznańska 177 jako Administrator Danych Osobowych informuje, że Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane w celach związanych z zarejestrowaniem i obsługą hotelarsko-konferencyjno-bankietową oraz marketingiem usług własnych drogą elektroniczną (jeśli wyraził/a Pan/Pani na to zgode). Pani/Pana dane osobowe będą udostępnione jedynie podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich ew. poprawienia. Jeśli nie wyraża Pan/Pani zgody na przetwarzanie Pana/Pani danych w powyższych celach lub chciałby Pan/Pani aby Pana/Pani dane zostały usunięte, prosimy o przesłanie informacji o sprzeciwie na adres: marketing@mazurkashotel.pl.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij