„Jak być artystą i nie zwariować” – literacki wieczór z Natalią Zakolską i Tomaszem Kotem w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel****
18 września 2025 w Hotelu Mazurkas**** odbyło się kolejne spotkanie z cyklu „Mazurkas po godzinach”, tym razem pod hasłem „Sztuka bycia w świecie artystów”. Wieczór poprowadziła Dagmara Chmielewska, a gośćmi specjalnymi byli aktor Tomasz Kot oraz trenerka mentalna Natalia Zakolska – autorka książki „Męski punkt widzenia. Jak być artystą i nie zwariować?”, która stała się osią rozmowy.
Natalia Zakolska przybliżyła kulisy powstawania swojej książki i pracy coachingowej, podkreślając znaczenie świadomego zarządzania emocjami. Tomasz Kot podzielił się kulisami swojej pracy, a zwłaszcza przygotowaniami do pracy na planie „Bogowie” czy „Skazany na bluesa”. Rozmowę o wyzwaniach i blaskach życia artystycznego, sposobach radzenia sobie z presją i oczekiwaniami oraz poszukiwaniu równowagi między byciem artystą a codziennością przeplatały akcenty muzyczne w wykonaniu trzech wokalistek tworzących zespół Singin’ Birds.
Po części oficjalnej uczestnicy spotkania mieli czas na networking oraz prawdziwie jesienną ucztę przygotowaną specjalnie na tę okazję przez Szefów Kuchni MCC Mazurkas & Mazurkas Catering 360° Michała i Jakuba Budników. Na bufetach i stacjach live cooking królowały dania z darów lasu – grzyby i dziczyzna. Goście mogli spróbować m.in.: świeżo grillowanego combra z jelenia w jałowcowej marynacie, aromatycznego risotto z grzybami leśnymi i parmezanem czy szaszłyków z polędwiczek sarny i wędzonych śliwek z sosem rozmarynowym.
Spotkanie „Mazurkas po godzinach” ponownie okazało się przestrzenią inspirujących rozmów, niezapomnianych wrażeń artystycznych i kulinarnych oraz okazją do budowania relacji w wyjątkowej atmosferze. „Poprzednie spotkanie z cyklu „Mazurkas po godzinach” udowodniło, jak wszechstronnie można wykorzystać nasz teren zielony – doskonały na letnie konferencje, eventy integracyjne czy plenerowe prezentacje. Wraz z nadejściem jesieni zaprosiliśmy gości do wnętrz, aby mogli przekonać się, jak równie efektownie nasze przestrzenie wspierają realizację jesiennych wydarzeń.
Największa sala – Zeus – została tym razem zaprezentowana w zmodyfikowanej aranżacji: 2/3 przestrzeni przeznaczyliśmy na główne wydarzenie, podczas gdy w pozostałej części odbywało się równolegle inne spotkanie. Równocześnie kilka mniejszych sal hotelowych zaaranżowanych było na treningi taneczne, co pokazało pełną elastyczność obiektu i możliwość prowadzenia wielu, zupełnie różnych aktywności w jednym czasie. Takie rozwiązania nie tylko potwierdzają multifunkcjonalność i różnorodność naszych sal – od kameralnych warsztatów, przez koncerty i imprezy okolicznościowe, aż po duże konferencje – ale też pokazują, że dzięki kompleksowej koordynacji naszego doświadczonego zespołu każdy element wydarzenia jest spójnie zaplanowany i perfekcyjnie zrealizowany.” – komentuje Magdalena Szymajda Manager Działu Sprzedaży MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Cateringu Mazurkas 360 °


